Ontdek alles over onze mooie vereniging

Muziekvereniging
Joost Wiersma Jistrum

A-orkest

Ons A-orkest komt uit in de 1e divisie en staat onder leiding van Ido Gerard Kempenaar. De getalenteerde leden van de vereniging komen uit het noorden van Nederland, van Leeuwarden tot Groningen. Met regelmaat zijn we te vinden op een concours of een kampioenschap. Op de planning staat bijvoorbeeld het WMC 2022, waarbij we een uitstapje mogen maken naar de concertdivisie. Daarnaast hebben we jaarlijks een herfstconcert met een grote artiest, zoals Ernst Daniël Smid, Simone Kleinsma, Tania Cross of Cor Bakker, en nog vele andere leuke optredens!

B-orkest

Het B-orkest komt uit in de 5e divisie en is vaak voor concerten te vinden in Jistrum. Het B-orkest van de vereniging staat onder leiding van onze eigen Johan Postma. Maar ook wordt er elk jaar meegedaan aan een concours, zoals die op Schiermonnikoog of het Gouden SpikerFestival. Daarnaast organiseert het B-orkest ook haar eigen concerten, waarbij het C-orkest geregeld aansluit.

C-orkest

Het C-orkest is ons leerorkest: De Kroost van Joost, waar onze jeugd leert om samen muziek te maken ongeacht welk instrument bespeeld wordt. Johan Postma begeleid onze jeugd. Tijdens ons jaarlijkse nieuwjaarsconcert zijn alle drie orkesten aanwezig om gezamenlijk en muzikaal het nieuwe jaar te beginnen.