In 1897 is de muziekvereniging Joost Wiersma opgericht. Dit had alles te maken met de kroningsfeesten van koningin Wilhelmina destijds. Veel dorpen en steden wilden hun eigen muziekvereniging. Ook Jistrum bleef niet achter. Het kostte af en toe veel energie en geld om de zaak ‘draaiend’ te houden, maar dankzij Joost Wiersma en anderen is dat gelukt. We zijn hen veel dank verschuldigd, wat ook tot uiting komt in de naam van onze vereniging. Hier staan we 126 jaar later met een enthousiaste en bloeiende vereniging bestaande uit drie orkesten  (het a-, b- en c-orkest) sterker dan ooit.

Net als vroeger, is de inzet ook tegenwoordig onontbeerlijk. De organisatie mag dan zijn veranderd, het doel is hetzelfde gebleven: met veel plezier het liefst zo goed mogelijk muziek maken.

Jistrum en omstreken weet dat te waarderen en is trots op haar fanfare. Dat geldt zelfs voor mensen die nog nooit een instrument hebben aangeraakt.

Op 17 juni vieren wij, samen met publiek en reünisten ‘onze’ verlate 125ste verjaardag.

Dit doen we op een prachtige locatie, namelijk “de Sluisfabriek” in Drachten.

Om 14:00 uur starten we de dag met een reünie. Er is alle tijd om bij te kletsen, oude muziek door te bladeren, een tentoonstelling te bewonderen, een film te bekijken, miniconcertjes bij te wonen, in een fotohoek de leukste plaatjes te schieten met muziekmaten, herinneringen te noteren voor de volgende generaties ‘Joosters’, hapjes en drankjes te nuttigen en wat verrassingselementen te aanschouwen.

Kortom, een middag vol plezier en gezelligheid! Die we afsluiten door met zijn allen te gaan eten.

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar reunie@joostwiersma.nl

Om 20.00 uur gaan we starten met een prachtig concert op deze unieke locatie, waarbij iedereen welkom is uiteraard. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!

Alle orkesten nemen je mee in de feestvreugde met onder andere muziek van The Wellerman, Saturdaynight Fever en de meeklapper van twee eeuwen, Ouverture 1812. Na het galaconcert zal De Brykeband de leiding nemen waarbij danspasjes kunnen worden gezet onder het genot van versnaperingen. Wij hebben er enorm veel zin en kijken uit naar dit feest.

Kom je ook? Kaarten voor het galaconcert  (inclusief afterparty met Brykeband) zijn te bestellen via joostwiersma.nl of aan de deur te verkrijgen.